Over ons

Over DS Factoring | Wie zijn wij | Onze werkwijze

Over DS Factoring

Dirk Scheringa Factoring is een onafhankelijke factoring adviseur. We zijn actief op het gebied van factoring. DS Factoring helpt u om de liquiditeitspositie van uw onderneming te verbeteren. Inmiddels adviseren wij voor een groot aantal midden- en kleinbedrijven de factoring.

Wij leveren maatwerk, want geen enkele onderneming is hetzelfde. Dat doen wij door ons te verdiepen in uw bedrijf. Wij leren uw financiële en economische situatie kennen om zo alle mogelijkheden en kansen te kunnen benutten.

DS Factoring werkt met een professioneel team van gedreven mensen. Onze medewerkers kennen uw branche en verliezen de marktontwikkelingen niet uit het oog.

DS Factoring is gevestigd in Spanbroek, nabij Hoorn. Wij werken landelijk.

Wie zijn wij

Voordat u besluit om met ons in contact te komen, wilt u natuurlijk weten wie wij zijn. We stellen ons graag even aan u voor. Dirk Scheringa is de oprichter van DS Factoring. DS Factoring is gestart is 2011 doordat er bij ondernemers behoefte bestond naar oplossingen voor hun uitstaande debiteuren.

Hij ziet kansen die anderen niet zien

Op het gebied van factoring is Dirk Scheringa geen nieuwkomer. Hij kent alle ins en out met betrekking tot factoring. Bij Dirk zit het ondernemen in zijn bloed. Zijn kennis en ervaring zet hij graag in om iedere ondernemer te helpen met het realiseren van zijn of haar droom, of het nu een starter betreft of een doorgewinterde ondernemer.

Een persoonlijke benadering

Zoals u overal kunt lezen op deze website vinden we een persoonlijke benadering erg belangrijk en tegelijkertijd zelfs vanzelfsprekend. Mocht u een gesprek met hem aanvragen, dan zult u zelf ervaren dat hij gemakkelijk communiceert, helder kan verwoorden en prettig is om mee om te gaan. U zult zich onmiddellijk op uw gemak voelen.

Dient u bij ons een aanvraag in, dan krijgt u te maken met onze goede service. Wij zijn er voor onze klanten. Dit betekent dus ook dat wij snel in antwoorden zijn. Stuurt u ons een e-mail met een bepaalde vraag, dan zullen wij zo snel mogelijk voorzien van een reactie. Ook wanneer u een aanvraag stuurt, streven we naar een snelle afhandeling. Zet vandaag nog de eerste stap en vraag een kennismakingsgesprek aan!

  Wilt u meer informatie over factoring? Wij helpen u graag!

  Onze werkwijze

  Onze werkwijze is vrij simpel en eenvoudig.
  Wij leggen u graag uit hoe wij werken en wij adviseren u graag op het gebied van factoring.

  Stap 1: Gegevens aanleveren

  Graag ontvangen wij de volgende gegevens om een vrijblijvende check te doen:

  • NAW-gegevens van uw debiteuren.
  • Omzet die u bij deze debiteuren heeft en is dit per week/4 weken/maand.
  • Afgesproken betalingstermijn die u met deze debiteuren heeft.
  • Eventuele overeenkomsten die u met deze debiteuren gesloten heeft.

  Stap 2: Uitvoeren check

  Wij voeren vrijblijvend een check uit of we uw debiteuren kunnen factoren.
  Bij een positieve uitslag gaan we naar stap 3.

  Stap 3: Maken van een afspraak

  Graag maken wij met u een afspraak om de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek met u te bespreken.

  Stap 4: Factoring starten

  Bij akkoord. Kunnen wij factoring starten.

  De snelheid van dit traject is afhankelijk van het aanleveren door u, van uw gegevens.
  Vaak weten wij dezelfde werkdag al of wij uw debiteuren kunnen factoren.

  Diverse financieringsvormen mogelijk

  Wanneer u factoring overweegt, dan bestaat de kans dat u voornamelijk hiervoor kiest om een financiering te krijgen. We behandelen aanvragen van ondernemers die een financiering nodig hebben. Dit kan gaan om een aantal verschillende financieringsvormen, waaronder stapelfinanciering. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een stapeling van verschillende financieringsvormen. Dit biedt kansen met het oog op risicospreiding. Wij zijn overigens geen bank, maar wij zorgen ervoor dat private investeerders geïnteresseerd raken in uw bedrijf en daarom willen investeren. Deze private investeerders bevinden zich in ons uitgebreide netwerk.

  Dient u bij ons een aanvraag in, dan krijgt u automatisch te maken met onze goede service. Wij zijn er voor onze klanten. Dit betekent dus ook automatisch dat wij snel in antwoorden zijn. Stuurt u ons een e-mail met een bepaalde vraag, dan zullen wij zo snel mogelijk voorzien van een reactie. Ook wanneer u een aanvraag stuurt, streven we naar een snelle afhandeling. Zet vandaag nog de eerste stap en vraag een intakegesprek aan!

  Aanbieden van stapelfinanciering

  De vroegere ondernemer had maar één manier om de financiering rond te krijgen en dat was om bij de bank aan te kloppen. Daar waar men vroeger nog vrij snel een lening kon krijgen is het in deze tijd een heel stuk moeilijker geworden. De ondernemer van nu is tegelijkertijd ook een stuk minder afhankelijk geworden van de bank, door de komst van diverse andere financieringsvormen. Dit betekent dat er diverse wegen te bewandelen zijn om de financiering voor uw bedrijf rond te kunnen krijgen. Geen man overboord dus wanneer de bank niet het complete bedrag wil financieren en voor alsnog geen reden om uw plan noodgedwongen te laten varen.

  Gecombineerde vormen mogelijk

  We geven u graag een indicatie van een aantal van de mogelijkheden waar talloze combinaties van kunnen worden gemaakt.
  • Factoring
  • Informal investors
  • Participaties

  Welke combinatie het beste werkt, dat verschilt per ondernemer. We onderzoeken dit graag samen met u.

  Goedkeuring van het business plan

  Om te kunnen stapelen is het hebben van een goed business plan belangrijk. Dit plan gaat eerst langs een beoordelingscommissie die het plan zal beoordelen aan de hand van diverse punten. Wordt deze goedgekeurd, dan kan er worden nagedacht over een geschikte financieringsvorm. Samen met u bekijken we de mogelijkheden, waarbij we gebruik maken van onze expertise op dit gebied. Wat uniek is te noemen is dat wij onze eigen groep met investeerders hebben. Deze investeerders kunnen een cruciale rol spelen in het rondkrijgen van de financiering. We vertellen u hier graag alles over in een persoonlijke gesprek. Geïnteresseerd geworden? Neem dan gewoon eens contact met ons op!

  Vraag gelijk een intakegesprek aan

  Wij plannen graag met u een intakegesprek om kennis te maken. Tijdens dit gesprek bespreken we de mogelijkheden en verzamelen we met u de belangrijke gegevens. Daarbij kunt u ook uw brandende vragen aan ons kwijt. We doorlopen de verschillende financieringsvormen als mogelijke opties en onderzoeken welke financieringsvorm bij u past. Wat dan nog rest is het ondertekenen van de opdrachtbevestiging, waarna we pas écht van start gaan.

  Kies net als vele ondernemers voor DS Factoring

  Gratis Factorcheck    Kennismakingsgesprek