Hoe werkt factoring?

Hoe werkt factoring?

U heeft de term vast wel eens gehoord: factoring. Maar wat houdt dit nu precies in en hoe gaat dit in z’n werk? Werkwijze factoring wordt op deze pagina uitgelegd. Eigenlijk is het heel simpel. Een factoringmaatschappij neemt uw factuur over. Binnen 24 uur wordt het factuurbedrag op uw rekening overgemaakt.

Factoring is het financieren van facturen. Deze moderne manier van financieren kent verschillende vormen, maar blijft in de basis hetzelfde. U als ondernemer draagt uw facturatie over aan een factoringmaatschappij. In ruil voor een vergoeding aan de factoringmaatschappij ontvangt de ondernemer direct het uitstaande bedrag. De factoringmaatschappij neemt het debiteurenbeheer over en u hoeft niet te wachten op onbetaalde facturen. Zo kan uw bedrijf sneller groeien. Wij leggen onze werkwijze factoring graag aan u uit.

Werkwijze factoring

Stap 1:

Wanneer u een factuur verzendt aan uw klant, stuurt u deze tegelijkertijd elektronisch naar de factoringmaatschappij.

Stap 2:

Binnen 24 uur maakt de factoringmaatschappij het factuurbedrag aan u over, minus aftrek van het factorloon.

Stap 3:

De factoringmaatschappij kan het beheer van uw debiteuren overnemen. Bij overschrijding van de betalingstermijn neemt de factoringmaatschappij contact op met uw debiteur. Mochten tijdens dit debiteurenbeheer problemen, onduidelijkheden of betwistingen met betrekking tot de vorderingen naar voren komen, dan koppelt de factoringmaatschappij dit aan u terug. U kunt met deze informatie actie ondernemen. Het debiteurenbeheer wordt schriftelijk en telefonisch uitgevoerd. Hierbij neemt de factoringmaatschappij een zakelijke en professionele houding aan waarbij de factoringmaatschappij de zakelijke relatie met uw klant niet uit het oog verliezen.

Stap 4:

De debiteur betaalt de factuur rechtstreeks aan de factoringmaatschappij. U kunt te allen tijde eenvoudig de status van uw factuur online inzien.

    Factoring advies?

    Vul onderstaand contactformulier in, wij bellen of mailen u graag terug!