Factoring

Wat is Factoring? | Hoe werkt Factoring? | Voordelen Factoring

Wat is factoring?

U heeft de term vast wel eens gehoord: factoring. Maar wat houdt dit nu precies in en hoe gaat dit in z’n werk? Werkwijze factoring wordt op deze pagina uitgelegd. Eigenlijk is het heel simpel. Een factoringmaatschappij neemt uw factuur over. Binnen 24 uur wordt het factuurbedrag op uw rekening overgemaakt.

Factoring is het financieren van facturen. Deze moderne manier van financieren kent verschillende vormen, maar blijft in de basis hetzelfde. U als ondernemer draagt uw facturen over aan een factoringmaatschappij. In ruil voor een vergoeding aan de factoringmaatschappij ontvangt de ondernemer direct het gefactureerde bedrag. Indien gewenst neem de factoringmaatschappij het debiteurenbeheer van u over. Wij leggen onze werkwijze factoring graag aan u uit.

Door de aantrekkende economie groeien bedrijven snel. Hierdoor ontstaat vaak behoefte aan extra werkkapitaal. Factoring is hiervoor een uitstekende oplossing.

Hoe werkt factoring?

Stap 1:

Wanneer u een factuur verzendt aan uw klant, stuurt u deze tegelijkertijd elektronisch naar de factoringmaatschappij.

Stap 2:

Binnen 24 uur maakt de factoringmaatschappij het factuurbedrag aan u over, minus aftrek van het factorloon.

Stap 3:

De factoringmaatschappij kan het beheer van uw debiteuren overnemen. Bij overschrijding van de betalingstermijn neemt de factoringmaatschappij contact op met uw debiteur. Mochten tijdens dit debiteurenbeheer problemen, onduidelijkheden of betwistingen met betrekking tot de vorderingen naar voren komen, dan koppelt de factoringmaatschappij dit aan u terug. U kunt met deze informatie actie ondernemen. Het debiteurenbeheer wordt schriftelijk en telefonisch uitgevoerd. Hierbij neemt de factoringmaatschappij een zakelijke en professionele houding aan waarbij de factoringmaatschappij de zakelijke relatie met uw klant niet uit het oog verliest.

Stap 4:

De debiteur betaalt de factuur rechtstreeks aan de factoringmaatschappij. U kunt te allen tijde eenvoudig de status van uw factuur online inzien.

  Wilt u meer informatie over factoring? Wij helpen u graag!

  Voordelen DS Factoring

  DS Factoring regelt de beste factoring oplossing. Facturen worden binnen 1 werkdag uitbetaald. Maatwerk in combinatie met onze lage factortarieven maakt dat wij uniek zijn op het gebied van factoring in Nederland. Zo kiest u zelf van welke debiteuren u facturen aanbiedt en op welk moment.

  DS Factoring is niet zomaar een factoringmaatschappij. Wij verdiepen ons in uw bedrijf, leren uw financiële en economische situatie kennen en helpen u zo alle mogelijkheden te benutten. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

  • Uitbetaling binnen 1 werkdag
  • Dirk Scheringa behandelt uw aanvraag persoonlijk
  • Beschik direct over geld
  • Verlaging van uw administratiekosten
  • Betrouwbare partner
  • Wij zijn flexibel en leveren maatwerk

  Een populaire vorm van financiering

  Factoring is een financieringsvorm. Een factoringmaatschappij kan direct uw openstaande facturen uitbetalen, minus de kosten voor factoring. Op die manier wordt u als ondernemer, ZZP’er of MKB’er, flink wat zorgen ontnomen en wordt de cashflow van uw bedrijf verbeterd. Doordat de door u ingediende facturen via DS Factoring binnen 24 uur betaald worden, heeft u direct weer financiële armslag.

  Kies net als vele ondernemers voor DS Factoring

  Gratis Factorcheck    Kennismakingsgesprek